• ʻaoʻao_banner
  • ʻaoʻao_banner

nūhou

Inā pani ʻia ke kula āu e aʻo nei a pono ʻoe e noho ma ka home, e ʻoliʻoli i ka manawa kaʻawale āu e loaʻa ai a hana i nā mea āu e makemake ai, akā ʻaʻole lawa kou manawa i kēia manawa.Mai poina i nā lula maʻemaʻe: e holoi pinepine i kou mau lima a mai hoʻopā i kou maka inā ʻaʻole i disinfected kou mau lima.

Inā noho ʻoe i ka home no ka mea ua kaʻawale ʻoe ma muli o kahi maʻi i manaʻo ʻia he maʻi coronavirus, ʻo kāu a i ʻole kekahi mea kokoke iā ʻoe, a he hoa hana a ʻohana paha, mai hopohopo.

Aia paha ʻoe i ke kūlana e pono ainoho ma ka haleno ka mea, ua hoʻi mai ʻoe i nā pule ʻelua i hala iho nei mai kahi wahi i hoʻopilikia ʻia i ka maʻi maʻi a i ʻole i hoʻopili aku i kahi mea maʻi.Pono ʻoe e noho i ka home no 14 mau lā me ka ʻike ʻole ʻana i kou mau hoaaloha a i ʻole nā ​​​​ʻohana ʻohana.

He mea maʻamau ka loaʻa ʻana o nā nīnau he nui e pili ana i ka hopena o kēia kūlana iā ʻoe a me ka hana ʻana o ka coronavirus.E kamaʻilio me kahi kanaka makua e pili ana i kou hopohopo a haʻi ākea i nā mea e hopohopo ai ʻoe.ʻAʻohe nīnau he "keiki loa" inā hopohopo nui ʻoe a i ʻole kou olakino.

E holoi maikaʻi i kou mau lima, mai hoʻopā i kou maka me nā lima lepo a i ʻole ma hope o ka hoʻopā ʻana i nā mea a kekahi i hoʻopā ai, e hoʻolohe i ka ʻōlelo a ke kauka a palekana ʻoe.

 

Eia kekahi mau mea hiki iā ʻoe ke hana i mea e leʻaleʻa ai kou manawa ma ka home

  • Nui nā pāʻani leʻaleʻa hiki iā ʻoe ke pāʻani hoʻokahi a i ʻole me kou ʻohana.Mai hoʻolilo i ka manawa nui ma TV, kamepiula a i ʻole kelepona.
  • E hoʻolohe i ke mele a heluhelu.E noʻonoʻo i ka manawa i hoʻohana ʻia ma ka home i kahi hoʻomaha hoʻomaha ʻole i hiki iā ʻoe ke hauʻoli.
  • E hana i kāu haʻawina home a e launa pū me nā kumu a i ʻole nā ​​hoa papa.E maʻalahi ka loaʻa ʻana o kāu mau haʻawina ke hoʻi ʻoe i ke kula.
  • E ʻai e like me ke olakino a me nā ʻano like ʻole.ʻO nā huaʻai a me nā huaʻai he nui nā huaora e mālama iā ʻoe i ke kino a hoʻoikaika iā ʻoe i mua o ka maʻi.

Ka manawa hoʻouna: Jan-19-2021